Uroczystość ślubowania doktorskiego i wręczenie dyplomów na Wydziale IE
Data opublikowania: 16.04.2018 | aktualizacja: 16.04.2018
W tym roku akademickim I stopień ukończyło 233 studentów stacjonarnych oraz 44 niestacjonarnych. Na wręczenie dyplomów byli zaproszeni absolwenci II stopnia z roku akademickiego 2016/17 – stacjonarni 159 osób, niestacjonarni – 149.
Wykład okolicznościowy pt. Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu a jego sukcesy na rynku pracy przedstawiał Robert Bachorski (HR&Development Manager w invenio QD Sp. z o.o.).
Uroczystość prowadził dziekan Wydziału dr hab. inż. Andrzej Okruszek, prof. UE;
Gratulacje z okazji ukończenia studiów, zachętę o utrzymywanie kontaktów z Alma mater oraz życzenia sukcesów i satysfakcji w życie zawodowym i prywatnym złożyli JM Rektor prof. dr hab. Andrzej Kaleta, prorektor ds. dydaktyki prof. dr hab. inż. Edmund Cibis, prezes Stowarzyszenia Absolwentów WSH, WSE, UE mgr. inż. Tadeusz Szymczak.
W imieniu absolwentów z żartobliwą refleksją i życzeniami wystąpiła inż. Joanna Labocha.
mgr inż. Łukasz Szczypiński
rozprawa doktorska pt.: „Czynniki internacjonalizacji MŚP przemysłu spożywczego”
data nadania 11 kwietnia 2017 r.
dziedzina nauki ekonomiczne, dyscyplina ekonomia
Promotor prof. dr hab. inż. Barbara Olszewska
mgr Katarzyna Gurdak
rozprawa doktorska pt.: „Wpływ funduszy Unii Europejskiej na rozwój gospodarstw rolnych na przykładzie powiatu ząbkowickiego”
data nadania dnia 25 maja 2017 r.
dziedzina nauki ekonomiczne, dyscyplina ekonomia
Promotor prof. dr hab. inż. Stanisław Urban, dr h.c.
mgr Katarzyna Łukaniszyn-Domaszewska
rozprawa doktorska pt.: „Wpływ mniejszości niemieckiej na rozwój społeczno-gospodarczy województwa opolskiego”
data nadania 1 lutego 2018 r.
dziedzina nauki ekonomiczne, dyscyplina ekonomia
Promotor prof. dr hab. Romuald Jończy
mgr inż. Ewelina Dymarska
Rozpraw doktorska pt.: „Otrzymywanie kwasu cytrynowego z udziałem Aspergillus niger data nadania 01 lutego 2018 r.
dziedzina nauki rolnicze, dyscyplina technologia żywności i żywienia
Promotor prof. dr hab. inż. Jerzy Jan Pietkiewicz
Promotor pomocniczy dr inż. Małgorzata Janczar-Smuga
mgr inż. Katarzyna Górska
rozprawa doktorska pt.: „Wytwarzanie dihydroksyacetonu przez bakterie octowe w podłożu zawierającym odpadowy glicerol z produkcji biopaliw”
Data nadania 22 marca 2018 r.
dziedzina nauki rolnicze, dyscyplina technologia żywności i żywienia
Promotor dr hab. inż. Zbigniew Garncarek, prof. UE
Promotor pomocniczy dr inż. Małgorzata Janczar-Smuga
mgr inż. Przemysław Seruga
rozprawa doktorska pt.: „Unieszkodliwianie odpadów z przemysłu spożywczego w zakładzie gospodarowania odpadami komunalnymi”
data nadania 30 listopada 2017 r.
dziedzina nauki rolnicze, dyscyplina technologia żywności i żywienia
Promotor dr hab. inż. Małgorzata Krzywonos, prof. UE
mgr Agnieszka Piekara
rozprawa doktorska pt.: „Suplementy diety w żywieniu dzieci w wieku od 3 do 12 lat”
data nadania z dnia 22 marca 2018 r.
dziedzina nauki rolnicze, dyscyplina technologia żywności i żywienia
Promotor dr hab. inż. Małgorzata Krzywonos, prof. UE